Posted by drpeel

View all posts by drpeel

The Sugarcubes – birthday christmas mix – 12″ EP – 1988

Posted in: 12", ep, kanon, Okategoriserade, vinyl | 1 Comment | Posted on by drpeel

The Sugarcubes - Birthday , Christmas mix - 12" EP - 1988

The Sugarcubes – Christmas Eve

The sugarcubes största hit måste väl ändå vara “Birthday”. Björk med sin karakteristiska sångröst och Sugarcubes lite skeva musik. Här är en liten udda EP från 1988 med sugarcubes och The Jesus and marychain. Det nämns knappt på skivan att Jim och William Reid från Jesus and Marychain är med, men de dyker upp på lite mer än ett oväntat sätt på skivan. När jag köpte denna EP och lyssnade på den så tyckte jag det var en bra och intressant version av Birthday här i Christmas’s versioner. Men det märkliga var att när jag vissa gånger spelade skivan lät den helt annorlunda. Det visade sig att denna EP är dubbelgraverad och det är lite slumpmässigt vilken version som startar. Kul grepp och det gör denna EP till en väldigt speciell EP i min samling.

VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 0 (from 0 votes)

Comment's

Total: 1 Comment

  • Pingback: Tweets that mention The Sugarcubes – birthday christmas mix – 12″ EP – 1988 | vinyl.drpeel.se -- Topsy.com

  • Comment